vineri, 29 octombrie 2010

Viroza mea

Din ciclul: minunile vietii raw!

Acum ceva vreme in urma, mai exact in 23 septembrie, am plecat in Vrancea, la inmormantarea bunicii mele. Casa in care a locuit aproape toata viata ei e intr-o stare destul de jalnica, dat fiind ca nimeni nu s-a mai ocupat de ea timp de cel putin 10 ani. Are totusi cateva sobe pentru caldura si multi purici :) rezitenti se pare si la temperaturi mai scazute!
Vremea a fost insorita, dar cu temperaturi destul de mici. Desi mi-am luat destule haine la mine, mi-a fost frig mai tot timpul. Mai ales noaptea...
A venit ceva lume la inmormantare, cativa dintre oameni raciti.. Dar nu am dat importanta ca deh, sunt raw si sistemul meu imunitar combate toti virusii si microbii. Aham.. right!
M-am intors acasa sambata, 26 sept. Toate bune si frumoase. Duminica insa a inceput sa ma doara in gat. Se intampla pe la pranz. Pe la 8 seara situatia nu era deloc roz. Ma durea cumplit in gat, amigdalele erau umflate si pline cu puroi. Mi-am zis ca pana aici mi-a fost. Pe facebook deja erau cativa prieteni care se plangeau de raceala, gripa si tot felul de viroze! Na.. ca am capatat si eu o viroza!
Inainte insa sa continui, vreau sa relatez ce s-a intamplat in 2009, prin luna februarie. In general, in fiecare iarna am racit. Dar nu ceva grav. Putina durere in gat, un pic de febra si apoi mucozitati si tuse. Dar trecea destul de repede. Mereu am fost sensibila in aceasta zona si de aici pornea gripa cu tot alaiul.
In feb 2009 totul a inceput cu o durere in gat. Am zis ca va trece si mi-am luat niste medicamente tipice pentru raceala si gripa. Dar nu a fost sa fie asa. Am facut febra peste 38, uneori chiar 39 si dupa 2 zile de stat in pat am mers la urgenta unde mi-au injectat o substanta pentru ca scadea febra, m-au mustruluit si apoi mi-au prescris o reteta si m-au expediat inapoi acasa. In aceasta perioada, am avut cele mai crunte dureri la amigdale. Durerea era aproape insuportabila. Am inceput sa tusesc, sa ragusesc si chiar sa imi pierd vocea pentru o zi. Nu puteam sa dorm din cauza durerilor, eram foarte ametita si nu eram in stare sa ma dau jos din pat. Aveam o groaza de puroi in gat. Mi-a luat vreo 12 zile sa imi castig vocea inapoi. Am zacut la pat 2 saptamani. Apoi mi-a mai luat cel putin inca doua saptamani sa scap de tuse. In concluzie, a fost cea mai rea gripa din viata mea!
Sa revenim la viroza din septembrie. Simtomele de durere in gat cu puroi si tot tacamul, erau identice cu cele din feb 2009. Mi-am zis ca am imbulinat-o rau de tot!
Cand am vazut ca nu mai pot inghiti fara sa ma stramb de durere m-am dus in bucatarie si am stors o lamaie, cu 2 linguri mari de miere si vreo 18 picaturi de propolis. Am facut o limonada si am inceput sa o beau cu inghitituri mici. In paralel am luat si o lingurita de extract de valeriana ( pentru dureri puternice). Pe la 10 seara durerea s-a mai domolit. M-am pus in pat pe la ora 11 dar nu inainte sa mai imi prepar o licoare. Bine am facut caci in timpul noptii m-am mai trezit cu gatul foarte uscat si am luat inghitituri mici.
Tot inainte sa ma pun in pat am luat termometru. Aveam 37, 6 temperatura. Aveam frisoane. M-am bucurat enorm! Mi-am dat seama ca al meu corp incepe sa lucreze, sa elimine virusul ridicand temperatura. In trecut as fi dat repede buzna la raftul cu medicamente sa iau pastile care scad febra. Acum insa am invatat ca prin ridicarea temperaturii, corpul lupta contra virusilor. Eu doar trebuie sa il las linistit sa lupte, si sa il ajut cu lichide. Nu e de mirare atunci cand suntem raciti ca nu avem pofta de mancare, si vrem doar sa dormim. De fapt corpul ne spune sa il lasam in pace ca el sa isi canalizeze toata energia contra racelii.
In timpul noptii mi-a fost fooarte cald. Am transpirat enorm. Desi nu ma asteptam sa dorm foarte bine, exceptand doua reprize cand m-am trezit cu gatul uscat, am dormit ca un bebe.
A doua zi... MINUNE!!! Durerea de gat a disparut ca prin minune, nu mai aveam puroi in gat si temperatura corpului meu era normala. M-am simtit atat de bine incat am mers la sala sa fac miscare! Nu mi-a venit sa cred ca toate acestea mi s-au intamplat. Corpul meu functioneaza minunat! Si asta este meritul hranei vii. Sunt pe deplin convinsa de acest lucru.
In concluzie, am avut si eu viroza respiratorie! Si a durat... 12 ore! Stiti cum denumesc pe scurt toata aceasta actiune? DETOX!

2 comentarii:

  1. ar fi mers si un ceai de dafin ,anul asta m-am tratat cu el ....sau o compresa cu bitter suedez la git si apoi pui o folie de plastic ca sa ai temperatura crescuta unde trebuie ,la locul faptei ,nu e necesar sa ai peste tot ,apoi pui un fular de lina peste ca sa pastrezi caldura ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc. Sper sa nu mai fie cazul, dar de va fi in viitor, iti voi urma sfaturile! Sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...