joi, 19 mai 2011

Praji cu ananas


Aceasta prajitura este deosebit de racoritoare si este un deliciu in zilele calduroase ce urmeaza sa vina ( canva, intr-o joi, in brasov - brasovenii stiu de ce :))) )
Eu am facut-o cu crema de vanilie si cocos ce imi ramasese de la o prajitura si cu niste ananas ce zacea nerabdator in frigider. Asadar...
Ingrediente:
Blat: Felii de ananas
Preparare: Ultra complicat: se curata ananasul de coaja se taie in doua ( pe verticala), lasand si mijlocul cel cu caracter tare si fibros. Se taie in felii (orizontale) grosute dupa pofta inimii. Vor avea forma de semicerc. Puteti lasa si felia perfect rotunda, fara sa taiati ananasul pe verticala. V-am cam ametit nu?

Crema:
1 castronel mic mic de caju ( 100 grame )
1 lingura de unt de cocos ( pentru gustul mirifico-exotic)
1 lingura de extract de vanilie
1 lingura de miere
apa plata
Preparare:
Cajul se hidrateaza intre 1 ora si 12. Din motive enzimatice. Se poate pune si nehidratat de nu aveti rabdare si v-a cazut cu tronc instant reteta!
Se pune in blender (caju-ul) si se acopera cu apa. Apoi se porneste masinaria si se transforma nucile de caju intr-o crema cremoasa, satinata si pufoasa. Se adauga apoi untul de cocos, vanilia si mierea si se mai invarteste zglobiu 1 minut. Crema este gata!

Ansamblare prajitura:
Se pune 2 jumatati de felii de ananas la baza ( sau o felie rotunda daca nu am sectionat ananasul in doua de la inceput - iar v-am ametit un pic :)))) .
Se aseaza peste "blatul" de ananas crema de caju cocosata ( de la cocos da?)
Se mai aseaza un strat de blat si apoi iarasi niste crema.
Se orneaza cu felii de capsuni, afine si fulgi de nuca de cocos.
Este ideal sa lasati prajitura sa se imbine putin ( cam de la 2 ore la cat va tine sufletul) in frigi si apoi sa o serviti cu dragoste, recunostinta si bucurie! Aaaaa... si cu partenerul de viata... ;)
Enjoy!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...