luni, 20 februarie 2012

Sanatate prin hrana vie


Intrebare:
Eu am ceva probleme cu stomacul o gastrita si de cate ori mananc un procent mai mare de cruditati ma simt balonata si ceva dureri de stomac crezi ca as putea sa trec peste aceasta problema prin aceasta dieta... probabil ai m-ai intalnit cazuri?

Raspuns:
Daca ai probleme cu stomacul, iti recomand sa consumi cat mai multe alimente alcaline ( in special frunze verzi, spirulina). Uite aici poti gasi informatii foarte utile:
Despre cancer si frunze verzi
Tabel Alimente Alcaline
Balonarea poate fi normala, deoarece consumi o cantitate mult mai mare de fibre ( ce sunt aproape inexistente in mancarea gatita) ce vor pune intestinele la lucru. Se stimuleaza peristaltismul intestinal, iar corpul incepe sa se adapteze aportului ridicat de fibre. Consuma multa apa si problema se rezolva in scurt timp. Ai grija si cum combini alimentele ( un ex: nucile nu se combina cu fructe uscate - aceasta combinatie poate da balonare si gaze; dupa ce mananci o banana, nu manca portocala sau para, caci acestea sunt mai bogate in apa, si e posibil sa faca scandal asteptand in stomac sa fie digerata mai intai banana). Ordinea cat mai corecta: apa, ceai, suc, fructe apoase, fructe dense si dupa ceva timp mancare. Frunzele verzi merg combinate cu orice ( si cu fructe, si cu nuci, etc).

Intrebare:
Precizez ca am fost diagnosticata cu fibroadenom bening acum 4 ani si nu am facut nimic in aceasta privinta pana acum anul; acesta m-am hotarat sa ma operez dar chiar cu o zi inainte de a merge la medic am discutat cu sotul si din cautarile de pe net m-am decis ca este m-ai bine sa incerc pe alta cale si anume cu dieta si cu multe sucuri.
Bine inteles ca mi-a sarit toata familia in cap, dar eu vreau sa le demonstrez ca se poate si altfel si ca operatia nu este o solutie. Si in aceasta privinta daca ai ceva sfaturi primesc cu mare bucurie.

Raspuns:
Am scris in email ca nu stiu ce este acel fibroadenom, dar intre timp m-am documentat pe internet si am descoperit ca si eu am exact acelasi lucru la sanul stang. In 2006, dupa ce m-am intors din Italia, am descoperit intamplator in timp ce faceam baie o umflatura destul de tare la san. Bineinteles ca m-am speriat foarte tare si am mers la doctor. Mi-a facut ecografie, mi-a spus sa nu ma ingrijorez, este datorita unor dereglari hormonale ( de care sufar in continuare) si dupa prima sarcina sunt mari sanse sa se retraga. Am primit tratament cu medicamente si unguent care a functionat fix pix. Adica nu s-a intamplat nimic. Urma sa merg sa repet ecografia si sa imi dea o medicatie mai puternica. Nu am mai fost deloc de atunci. Nu eram vegetariana ( desi atunci renuntasem la carne vreo 6 luni). Fibroadenomul este tot acolo din 2006. Nu mi-a disparut cu acest tip de alimentatie, insa nici nu s-a marit. Daca nu ma insel, s-a micsorat putin ca si dimensiune. Din cate am citit, in 7 ani corpul se regenereaza in totalitate si tot ce este bolnav se vindeca ( bineinteles de ramai pe alimentatie raw). Eu am mai "trisat" pe ici pe colo cu mancare gatita ( dar strict vegetariana) si poate si acest aspect e important in tratarea si vindecarea a ce avem noi in corp nedorit. Sper ca din primavara sa pot face o cura doar cu sucuri din legume si fructe de vreo 10-20 de zile si sa trec mai apoi pe un procent cat mai ridicat de hrana vie ( lucru ce il recomand cu drag si tie ).
Eu zic sa nu te operezi. Cu o dieta sanatoasa se va retrage.. Eu fug de spitale si de clinici ca de poame acre:P Acolo nimeni nu vrea sa te vindece!
Uneori este bine sa nu spui familiei ce ai de gand sa faci ( in privinta dietei) . Sau de vrei sa spui, macar mentioneaza ca vrei sa mananci doar o perioada asa ( ei te vor consola ca vai saracuta de tine, trebuie sa tii regim :P, te vor compatimi, dar macar nu iti vor mai baga bete in roate dezaproband total intentia ta). Tu lasa-i sa creada ce vor ei, si da-i inainte cu hrana vie. La un moment dat, ei vor uita. Sau de nu uita, se vor mira de cat de stralucitoare ai devenit! In timp, se vor obisnui, te vor intelege si nu vei mai avea batai de cap.

PS: ceva dulce sa va indulcesc virtual sufletelul, ca ati fost cumintei si ati ascultat de mine! :P

Pupici!

7 comentarii:

  1. Multumesc tare mult Alice. Sigur sunt probleme hormonale. Voi incerca cu ce mi-ai spus si voi vedea cum se mai prezinta. Valabil si la dereglarea menstruala ( ori am menstruatie de 2 ori pe luna, ori vine o data la doua luni ) Am primit un tratament naturist cu ceaiuri dar inca nu m-am apucat sa il tin. Dupa ce il tin si vad rezultatele, voi impartasi mai multe intr-o postare pe blog! Sigur va mai ajuta si pe altcineva! Asa cum ma ajuta si pe mine sfaturile tale! Multu tare!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Corina,
    Fibroadenomul mamar este o tumora benigna, teoretic fara risc de malignizare. Teoriile si tendintele mai noi spun ca acest tip de tumora se monitorizeaza fara a se interveni cu vreun tratament( adica se urmareste ecografic la 6 luni in primii ani, apoi anual sau la nevoie)Tot teoriile noi spun ca are indicatie chirurgicala doar la dimensiuni mari,peste 2,5-3cm sau daca prezinta crestere in timp scurt( se presupune ca ar exista o "neliniste" celulara).E foarte posibil ca un tratament naturist corect sa "tina in frau" sau chiar sa reduca dimensiunile unei asemenea leziuni, asa ca....go for it!
    Cat despre "fugitul"de spitale... imi pare rau daca experientele tale in domeniu au fost triste sau neplacute dar, te asigur ca sunt foarte multi medici si personal medical care chiar vor sa faca bine si isi fac treaba cat pot de bine in conditiile date.

    Intr-un ton mai vesel si pentru ca te-ai declarat indragostita de avocado, azi am pus la marinat 1/2 ora cateva ciupercute taiate felii( in ulei de masline, zeama de lamaie si sos de soia care, n-o fi el char raw dar n-are alti conservanti, coloranti etc), apoi l-am amestecat cu un avocado taiat cubulete si...oare unde o fi disparut asa de repede? Iti multumesc pentru ca imi inseninezi zilele si sa ai o zi...super-raw!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, iti multumesc pentru mesaj, pentru sustinere si incurajare. Fibroadenomul nu s-a marit absolut deloc. Si pentru ca oamenii in general se lasa pe ei insisi la urma, mereu trebuie sa tragem de noi sa ajungem la un control simplu, asa de rutina. Sunt si eu in aceasta categorie. :)
      Slava cerului nu am experiente negative din spitale ( am fost prea putin timp si de demult prin ele), dar am vazut la cunostinte apropiate ( chiar si mama mea) ca nu au fost tratate prea frumos, iar tratamentul era asociat cu un zambet prietenos numai cand se introducea un banut pe susta in buzunarul asistentei sau al doctorului. Stiu ca au salarii mizere.. dar ei depun un juramant de a ajuta oamenii, si ar trebui sa o faca chiar si atunci cand nu primesc bacsis. Pe de alta parte stiu ca sunt si doctori minunati, pasionati cu toata fiinta lor si cu o dorinta imensa de a putea vindeca pacientul ( am si un astfel de prieten doctor). Ca orice domeniu, fiecare "padure" are "uscaturile" ei. La doctori insa sunt mai multe "uscaturi" :P
      Si eu am facut astazi o "ciulama" cu ciupercute, si am dat unui prieten ( astept cu nerabdare feedback-ul). Mi-a ramas si mie o portie mica, asa ca astept sa mi se faca foame sa pap!
      Te imbratisez cu muult drag!

      Ștergere
  3. Hello, Corina

    lasa-ma sa-ti dau un sfat vizavi de reglarea hormonala. Nu te apuca sa te reglezi tu singura fara ajutorul unui doctor. Hormonii sunt o mare problema, nu e de joaca cu ei. Sufar de ani de zile de asa ceva si nu as dori sa-ti spun in ce prapastii emotionale te poate arunca un dezechilibru hormonal.
    E foarte adevarat ca mladitele de zmeur sunt cel mai bun reglator hormonal ( eu chiar fac tratament acum cu asta, dar cu reteta prescrisa de un medic alopat - dac poti sa crezi). Sa stii ca, din fericire, au inceput si medicii, unii dintre ei sa prescrie tratamente naturiste. Deci, consulta un medic, fa analize si apoi trateaza-te naturist. Daca vrei, iti pot recomanda si un medic homeopat la care eu am mers 2 ani de zile tot pt dezechilibru hormonal. Cu mult drag, Roxana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana, cu mult drag te las sa imi dai un sfat! :P
      Nu consider ca problemele mele hormonala sunt atat de mari si grave incat tratamentul naturist sa imi faca rau. De depresii nu am cum sa sufar ( nu am suferit niciodata la modul serios) iar de cand sunt cu hrana vie, sunt o continua sfera de fericire :)))
      Legat de dezechilibrul hormonal, se aplica si la menstruatie iar pentru asta voi face un tratament cu ceaiuri macerate la rece. Si aur coloidal. Ma gandesc ca ma va ajuta oricum si acest tratament. Acest tratament este dat de un doctor specialist, deci nu este luat dupa ureche! Sper ca te-ai linisit :P (glumesc)
      In caz ca treburile insista, ma voi interesa mai aprofundat in aceasta directie!
      Te imbratisez cu drag si te pup apasat!

      Ștergere
    2. Draga Corina,

      Nu cred ca fibroadenomul nu a scazut in dimensiune din cauza faptului ca ai mancat gatit.Cochetez mult cu mancarea raw si blogul tau este o adevarat inspiratie insa nu cred ca solutia pt sanatatea noastra consta in extrema: raw vegan exclusiv. Chiar si cei de la Gerson nu consuma dieta raw 100%. Am prieteni care s-au vindecat sau au tinut boli grave in stand by mancand vegan dar nu exclusiv crud.
      si nu in ultimul rand: vrem si noi reteta de la dulcele apetisant postat. Crde ca ar fi buna pt fetita mea de 2 anisori care nu a gustat alt dulce decat chestii raw pe care i le mai nimeresc eu din cand in cand. Amelia

      Ștergere
    3. Amelia, iti multumesc. Nu mananc 100% raw, desi la inceput asa am facut. Si imi doresc sa stau cat de mult pot pe raw. Mancarea gatita nu este buna. Cel putin nu paine, fasole si cartofi. Mai consum si eu cate o supa calda, orez... Insa la venirea verdeturilor in piatza, sigur voi trece pe sucuri verzi si cat mai multa hrana vie. Un detox va fi musai! Nu ma gandesc la fibroadenom.. nu i-am dat importanta. Mereu am zis ca daca vrea sa stea acolo, sa stea. E bine totusi ca nu s-a extins/marit.
      Reteta la duce este deja pe blog. O gasesti la sectiunea desert, la bomboane. Se numesc Black&white macaroons, cu menta si zmeura. Este un dulce foarte bun si racoritor si va place si fetitei si voua! Nu este greu de facut, doar putin mai "migalos" :P
      Te imbratisez!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...