joi, 27 iunie 2013

Inghetata din fructe (video)

O modalitate super amuzanta si simpla de a face inghetata!

Avem nevoie de fructe ( capsuni, banane, kiwi) si sirop de cioco cu unt de cacao.


Ingrediente:
1 banana
1 kiwi
2 capsuni proaspete
Sirop:
50-100 gr unt de cacao
3 -4 linguri miere ( sirop agave) .. sau dupa gust
2 lingurite cacao pudra
1 lingurita roscove pudra

Preparare:
Fructele se curata de coaja, eventual se spala. Cantitatea poate varia in functie de cata inghetata doriti sa o faceti. Siropul cred ca este indeajuns si pentru 2 portii din fructele enumerate mai sus. Se ia betisoare si se infing bine in fructe. Le putem pune putin in frigider.
Sirop:
Se topeste untul de cacao la bain marie si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca incet pana se omogenizeaza tot. De obicei mierea, fiind mai grea, tinde sa stea la fundul castronelului. Atunci putem lasa putin totul la temperatura camerei ( in caz ca e mai racoare), sa se mai intareasca putin, sau putem pune cateva minute in frigider. Apoi se va amesteca mai bine cu mierea.
Luam fructele mai apoi si de dam prin ciocolata, le punem intr-o farfurie sau fund de lemn tapetat cu hartie de copt si dam la rece. De punem in congelator, le lasam 1 ora in frigider, sa se dezghete uniform. 

Siropul de ciocolata se poate folosi si la torturi, bomboane, sau pur si simplu ca si topping.
Inghetata o putem pune la congelator si atunci fructul cand se va dezgheta usor in frigider va capata o textura de jeleu. Sau le putem pune in frigider, cat sa se racoreasca fructul si sa se intareasca siropul. Atunci textura va fi normala, asa cum este un fruct proaspat tinut putin la rece. Depinde cum aveti rabdarea si pofta!

Acestea fiind spuse, sa facem in inghe!

Multumiri Babyboom!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...