sâmbătă, 1 iunie 2013

Tabouleh a la Stupini



 A fost ziua mamei, si cu acest prilej, matusa mea a venit incarcata cu verdeturi din gradina proprie de la casa din Stupini: un "boschet" de loboda, un "tufis" de tarhon, un buchet de patrunjel si de marar! Toate proaspat culese din gradina! Si bujori, garofite si iasomie, dar acelea le-am lasat frumos in vaza! Jur!
Dupa ce m-am ospatat cu socata, sarmale de post si un pic de tort raw, am plecat cu desaga mai plina acasa, evident. Asa se intampla mai mereu cand plec de la mama! Mi-a pus loboda, marar si patrunjel, caci tarhonul urma sa il puna cu sare la otet.
  Cu punga cu marar si patrunjel scoase pe masa am decis sa imi fac o salata foarte aromata si buna. Am aruncat repede un ochi in frigider, am vazut ca mai am cateva frunze de salata creata, o rosie babana, cateva fire de ceapa verde si am zis ATAT! Facem tabouleh a la Stupini!

Ingrediente:
1 rosie mare/2 medii/3 mici ( rosii, nu altceva)
1 fir de ceapa verde
o mana de marar verde
o mana de patrunjel verde
sare de himalaya dupa gust
ulei de fl soarelui presat la rece
lamaie si cativa stropi de suc de lamaie

Preparare:
Rosia am taiat-o cu drag si multa rabdare in cubulete mici. Apoi ceapa am taiat-o rondele, mararul si patrunjelul maruntel. Am pus sare, ulei si lamaie dupa gust. Mai apoi am asezat salata ca suport, si cu lingura am asezat tabouleh-ul peste. Am pus motz de lamaie, am facut 50 de poze ( si de sus, si de jos, dintr-o parte, cu veioza, fara veioza, etc) , si apoi am mancat tot! A fost exact cum ma asteptam!
De ce am postat aceasta reteta? Pentru ca e simplu sa mananci raw food, si nu ai nevoie de cine stie echipamente sofisticate. Si pentru ca raw food nu inseamna doar salata de rosii cu castraveti! Iata o reteta f simpla, gustoasa ( chiar mi-am lins degetele) si mega sanatoasa! Pentru voi si intreaga familie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...