sâmbătă, 24 august 2013

Liquoraw

Am incercat sa ma joc avec le words ( ce "poligloata" ma facu mazeer) dar suna destul de ciudat: lichior de "oo", dar fara "oo" ( stiti si voi de fapt ce sunt "oole"nu?) .. cu ochi, de ochisori frumosi, dar nu are treaba cu ochii, sa scriu liqraw nici nu stiu cum s-ar fi citit.. Si sa nu facem vreo factura la limba.. pardon, fractura..
Hai fie.. liquraw ramane. De fapt este un smoothie, dar vreau eu sa ma dau in barci si sa scriu ca am facut ceva foarte sofisticat si fancy. Dar il puteti face musafirilor fandositi si sa ii dati literalmente pe spate cand le veti spune ce contine si la ce e bun fiecare ingredient. Si apoi ma puteti mentiona pe mine, cea mai cea... ca sunt faina, de treaba, cu par albastru si cu multe tatuaje.. Si ca sunt frumoasa da? :P
  Gata cu lauda. Sa trecem la manufacturare de liquoraw am zis!



Ingrediente:
1 lingura seminte susan
1 lingura seminte de canepa ( nedecorticate am folosit eu)
250 - 500 ml apa plata
1 banana
1 lingura miere ( puteti folosi si 4,5 curmale hidratate in apa)
1 lingurita de pudra de maca
jumatate lingurita de vanilie pudra
scortisoara dupa gust

 Preparare:
Se pun semintele in apa la hidratat peste noapte ( sau minim 2 ore). Separat sau impreuna, nu conteaza. Se strecoara mai apoi de apa ( pe care o punem la floricele) si punem semintele hidratate in blender cu 250 ml apa. Pornim blenderul la viteza maxima ( ideal blender de 800-1000W) si dupa 30-45 secunde obtinem lapte. Folosim mai apoi un tifon, un saculet de strecurat sau un fileu nou ( adica ce poarta ajutorii de bucatar in cap la restaurante sa nu le cada par in in mancare) si strecuram semintele de lichid. Intre timp clatim blenderul de ce a ramas si adaugam laptele obtinut, banana si tot restul ingredientelor. Scortisoara o putem lasa la sfarsit si o punem ca si decor. Procesam din nou pana cand banana este integrata total si toate sunt fain amestecate si laptele devine cremos.
 La cantitatea de apa pusa peste seminte, bautura va iesi destul de cremoasa. Daca e prea cremoasa si puternica la gust, mai adaugam apa dupa bunul plac. Daca o vrem mai light dar totusi cremoasa, mai putem adauga 2 linguri de lecitina de soia si inca 250 ml de apa. Si asa obtinem 500 ml de liquoraw. Incercati prima data pentru voi. Si apoi vedeti daca vreti sa mai adaugati sau sa mai scoateti vreun ingredient.

Susanul este doldora de calciu. Cel putin de 3 ori mai mult decat intr-un pahar de lapte de vaca - vorbim de cantitati egale de lichid.
Canepa este bogata in proteine si in omega 3 - grasime necesara pentru functionarea optima a creierului.
Banana - cand este bine coapta si pistruiata combate chiar si cancerul. Are multe fibre si tine de foame. Si coaja o puteti folosi la albirea dintilor ;)
Mierea - este un nectar al albinelor iar proprietatile le gasiti pe internet :P
Pudra de maca - sa vedem: intareste sistemul imunitar, este foarte energizanta si da... AFRODISIACA!
Vanilia raw : Scrie pe net ca vanilia alunga stresul, intareste sistemul imunitar, reduce febra ( contine eugenol), neutralizeaza aciditatea de la stomac, alunga insomnia si ajuta la tratarea impotentei si frigiditatii si regleaza menstruatia.. Mama mama.. nici eu nu stiam asta!
Scortisoara regleaza nivelul de zahar din organism echilibrand glicemia, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului si ajuta la pierderea kilogramelor in plus, ne mentine tineri si combate stresul ( fiind f bogata in antioxidanti). Foarte bine de luat cand suntem raciti.
Optional mai puteti adauga lucuma, mesquite.
Gustul de ou e dat de semintele de canepa. Mie imi pare ca seamana foarte bine la gust cu ceea ce imi amintesc ca gusta oul de gaina crud.
SI gata.. va invit la o porte de rasfat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...