sâmbătă, 1 martie 2014

Max Energy Breakfast

Iata un mic dejun al campionilor! Nutrienti, energie, vitalitate. Toate ambalate sa incante vazul si combinate sa gadile placut si chiar seducator....gustul!
De ce este bun? Tre sa mai zic? Da? Bine.. fie! Pentru caaaaa......primiti dis-de-dimineata un pachet premium cu tot ce aveti nevoie de-a lungul zilei pentru o sanatate de fier: antioxidanti, minerale, vitamine, fibre, energie, grasimi sanatoase, proteine si bucurie sufleteasca!
 Daca aveti deshidrator il puteti transforma in batoane cu cereale, granola, sau biscuiti aromati.. dupa cum aveti pofta, timp si rabdare!

O sa incep cu cea ma simpla varianta, pentru care nu aveti nevoie de deshidrator. Se poate face chiar si fara blender, dar iese mai bine daca aveti un blender in casa.
Are la baza o combinatie de seminte hidratate. Pentru ca sunt delicioase si contin multi nutrienti. Le combinam cu fructe aromate si vom avea un mic dejun de-a dreptul fantastic! Eu l-am facut pentru o prietena, si pentru ca mi-a ramas, am mancat si nu mai conteneam sa ma mir de gustul bun ce il simteam!

Eu o sa va trec ingredientele pentru o portie ( nici prea mica nici prea mare) , iar voi le inmultiti cu cat doriti sa va iasa in final. Sa va vad asadar la matematica :P

Ingrediente 1 portie:
Pachet de baza
80 gr seminte de hrisca
30 gr seminte de floarea soarelui
30 gr migdale
20 gr stafide

Toate ingredientele se tin in apa, in recipiente separate.
Hrisca se inmoaie 2-3 ore, dupa care se clateste foarte foarte bine. Se mai poate tine in apa pana dimineata, in frigider, sau nu.
Semintele de floarea soarelui se hidrateaza minim 2 ore. E de preferat sa le hidratam peste noapte in frigider. Inainte sa le serviti, sa le separati de camasa pe care o leapada in apa. Eu le pun intr-un borcan si apoi il umplu cu apa. Pielita se ridica deasupra, iar eu vars apa cu ele intr-o sita deasa. Le arunc la gunoi. Si repet pana cand le elimin aproape pe toate.
Migdalele sunt foarte bune si ele de le hidratam peste noapte in frigider.
Stafidele: idem migdale.
Numai bine pana dimineata, toate sunt bine hidratate. Le amestecam intr-un bol si le mancam simplu cu lingurita, ori amestecate cu un smoothie cremos cu gust de fructe sau cioco.

Aceasta este "formula de baza. Eu am mai adaugat rapid niste visine decongelate si apoi am facut un smoothie cremos cu aroma de ciocolata, l-am turnat peste "cereale" si am mancat tot!


Ingrediente smoothie ciocolata:
10 curmale hidratate in 250 ml apa
1 lingura cacao raw
1 lingurita pudra de lucuma
1/2 lingurita pudra de maca
1 varf de sare

Se pun toate in blender si se mixeaza pana cand sunt toate bine amestecate si obtinem un smoothie delicios.
Il putem bea si asa simplu - atentie ca este foarte energizant... sau il turnam peste semintele hidratate. Eu adaug peste el inca 250 ml apa, si il iau la sala. De obicei mai adaug si cate jumatate de lingurita de guarana. Si uneori si cate 2 lingurite de polen crud.
Am un zvac de nu crezi pana nu vezi!


La pachetul de baza al semintelor mai putem adauga chia, seminte de dovleac, samburi de caise, nuci braziliene, canepa, susan, in, polen crud... Toate sunt comori in diverse forme, marimi si arome, pe care este foarte bine sa le consumam cat mai des, intr-un mod cat mai placut, frumos si gustos, de ce nu...


Daca avem deshidrator, atunci putem fabrica biscuiti ultracrocanti de lasam semintele intregi, sau mai putin crocanti, de macinam semintele in robot sau blender.
 

Iata 3 variatiuni de biscuiti/batoane/muesli raw vegan:

1. Batoane cu capsuni si canepa
La pachetul de baza adaugam:
100 gr capsuni decongelate taiate felii
40 gr seminte de canepa
50 gr curmale facute pasta

2. Batoane cu seminte de dovleac, visine si chia
La pachetul de baza adaugam:
80 gr visine
30 gr seminte de chia
40 gr seminte de dovleac
50 gr curmale facute pasta

3. Batoane cu banane si goji
La pachetul de baza adaugam:
100 gr banane
50 gr goji hidratate
50 gr curmale facute pasta

Pasta de curmale se face punand curmalele in apa cateva ore bune, apoi blenduite bine impreuna cu apa in care au stat. Ca si cantitate, de obicei pun 10 curmale in apa cu 150-200 ml apa.

Preparare:
1. Se pune intr-un castron amestecul de baza peste care adaugam pasta de curmale ( aceasta o putem ajusta la sfarsit sa vedem daca e suficient de dulce sau mai trebuie, asa ca fiti un pic rezervati la inceput) si apoi caspunile taiate felii si semintele de canepa. Se amesteca bine totul cu o spatula din lemn si se intinde in strat uniform pe o foaie de copt, intr-o tava de deshidrator.

2. Visinele se dezgheata, semintele de chia se pot inmuia in lichidul lasat de visine dupa ce s-au dezghetat, iar semintele de dovleac le hidratam si pe ele peste noapte alaturi de celelalte. Tot intr-un bol asezam tot impreuna cu pasta de curmale, gustam.. daca mai trebuie dulce, mai adaugam pasta de curmale.. amestecam bine cu paleta de lemn si apoi intindem amestecul pe o foaie de copt.

3. Aici trebuie sa dam in blender bananele impreuna cu pasta de curmale. Apoi amestecam cu pachetul de baza si goji hidratat. Folosim iar spatula/paleta din lemn sa le imprietenim, si apoi intindem bine pe o foaie de copt.


Aceste batoane/biscuiti/bucati de muesli raw sunt destul de crocante, iar eu le faceam asa pentru a rezista mai mult si a fi apoi inmuiate in lapte vegetal sau suc proaspat stors. Aroma fructelor este foarte intensa ( prin deshidratare) si toate sunt foarte foarte bune. Cand mai am timp, voi pregati si biscuiti mai fini, avand la baza aceste ingrediente. Va fi o placere sa ii vad asa de colorati si aromati. Ca sa iasa fini atunci trebuie sa puneti toate ingredientele in robot sau in blender si sa procesati pana cand totul devine o crema. ;) Vad cum imi vor iesi, apoi va dau si voua de stire!

Pana atunci, spor la hidratat/deshidratat si la mancat! 

PS1 : nu uitati ca aveti reducere de 5% la superalimente in shop-ul Crud si Sanatos, folosind cuponul CORINA inainte de a finaliza comanda. Si tot acolo aflati si mai multe detalii despre fiecare superaliment in parte!

PS2 : Va doresc o primavara frumoasa, sanatoasa si gustoasa!

2 comentarii:

  1. Sigur voi face si eu. Arata tare bine! Felicitari pentru tot ce faci. Te urmaresc din umbra si ma inspir din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cris, ii bine tare sa fiu urmarita din umbra de asa persoane ca tine! Iti multumesc si spor la gatit ( fara foc) cat mai multe!
      Imbratisari calde!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...