miercuri, 6 mai 2015

Orange Krantz Cake


Un tort cu gust de sarbatoare. De zi cu zi.. pentru ca fiecare zi este o sarbatoare! Il puteti face oricand pentru familie, musafiri, prieteni... Combina doua arome preferate: ciocolata si portocale. Crema este matasoasa, cu vanilie si lucuma, iar stratul cu ciocolata si portocale ii ofera un contrast usor crantanos.
Aveti nevoie de un blender si un robot cu lama in s. Sau de un thermomix, care le face pe toate.

Ingrediente:
Blat krantz:
300 gr migdale
200 gr curmale
150 gr fulgi de cocos
4 linguri de cacao
coaja rasa de la o portocala bio

Crema:
500 gr caju
4 linguri de miere de rapita sau sirop de agave
1 lingura esenta de vanilie ( pastai de vanilie maruntite puse in rom/cognac/wiskey/alcool timp de vreo 3 luni)
2 linguri praf de lucuma - merge si fara
450 ml apa sau lapte de cocos
100 gr unt de cocos


Preparare:
Luam o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm si ii punem la baza o hartie de copt. Facem asta ca blatul sa nu se lipeasca de forma de tort...
Atasam inelul si ne apucam sa facem blatul.
Punem in robotul cu lama in s migdalele si le maruntim dupa dorinta. Putem lasa si bucatele mai medii pentru efectul de krants sau le putem macina fin. Adaugam pudra de cacao si fulgii de cocos si mai mixam putin cat sa fie toate bine incorporate. Apoi luam curmalele si le maruntim cu cutitul cat de bine putem. Asta sa ajutam robotul sa munceasca mai putin si sa traiasca mai mult. Daca avem thermomix, atunci le punem acolo intregi, dupa ce in prealabil au fost verificate fiecare de sambure. Vrem krantz.. dar fara sa ne spargem vreun dintisor. Le punem in robot si mai incingem cateva ture, sa le imprietenim cu celelalte ingrediente. La sfarsit punem coaja de portocala rasa si amestecam bine pana cand se formeaza o coca mai unitara. Punem o poarte din compozitie in forma de tort si presam usor cu degetele in strat uniform. Restul punem deoparte si lasam la temperatura camerei.

Ne apucam intre timp sa facem si crema.Daca avem blender impartim cantitatile in doua. Pentru ca majoritatea blenderelor nu pot procesa o cantitate atat de mare de crema. Asadar punem caju, apa, vanilie, lucuma si jumatate din untul de cocos. Si procesam la viteza maxima timp de vreo 2, 3 minute pana cand obtinem o crema foarte fina. Daca blenderul da sa mearga in gol ne putem ajuta de o spatula sa impingem crema sau mai adaugam cate 1 lingura de apa/lapte de cocos. Turnam prima parte din crema peste blat si dam la congelator. Prima jumatate de tort trebuie lasata cateva ore bune, in functie de congelator. Trebuie sa inghete bine. Minim 2 ore. Intre timp putem face tura 2 de crema, o plimbare in natura, cateva ture din jocul "nu te supara frate", cumparaturi sau nani.
Scoatem tortul de la congi si asezam al doilea strat de blat krantz iar peste el turnam tura 2 de crema. Si punem din nou la congelator, de data asta peste noapte. Compozitia ramasa de la blat ( in caz ca mai ramane) o punem intr-o farfurioara, in frigider. A doua zi scoatem tortul,  il lasam pe masa 2-5 minute si mai apoi indepartam inelul formei. Ornam cu krantanelele ramase de la blat, faramitandu-le usor intre degete si asezam tortul la frigider pana cand va fi servit. In maxim 2 zile ar trebui sa fie asta. In caz ca nu il servim imediat, il putem felia si pune din nou in congelator. Tine mult si bine!
Daca aveti thermomix puteti face toata crema in vasul robotului. 
Sa aveti o zi de sarbatoare! Va imbratisez!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...