duminică, 5 februarie 2012

Sprijin


Aceasta postare nu este una vesela, ci una menita sa ne deschida bine ochii, urechile. Sa ne invete sa stam departe de alimentele nesanatoase, de toti factorii externi si interni ce contribuie la formarea bolilor grave, precum cancerul.
Da, astazi vreau sa va spun cateva cuvinte despre aceasta boala. Este adevarat ca stiu prea putine despre cancer, dar nici nu imi doresc sa cunosc mai multe despre aceasta boala. Imi este de ajuns ca stiu cum sa o previn, sa tratez si sa o vindec.
Din cate am citit, foarte sumar, cancerul este o boala a celulei. Ea devine afectata de factorii cancerigeni, isi schimba structura si se dezvolta gresit, formand o tumoare, ce apoi se mareste si afecteaza organele interne. Nu va scriu mai multe, deoarece puteti gasi pe internet sute de pagini despre aceasta boala.

Saptamana trecuta am avut o experienta uluitoare. Am fost invitata in cadrul unei intalniri a unui grup de sprijin pentru femeile diagnosticate cu cancer la san. Inainte sa le pregatesc ceva de mancare, am discutat cate putin. M-au intrebat de cand mananc asa, mi-au spus ca ma urmaresc la tv si pe internet. Apoi au inceput sa ma intrebe de unde imi iau calciu.. de ce nu mananc peste.. Le-am raspuns cu drag la toate intrebarile. Atata cat am stiut si m-am priceput. M-a uimit sa le aud cum povesteau de chimioterapie.. de faptul ca mana unde a intrat sonda cu chimio este foarte afectata.. Ma uitam cu ochii mari la ele, si nu imi puteam imagina prin ce au trecut. Inca nu imi pot imagina ce poti simti in momentul cand esti diagnosticat cu o astfel de boala. Probabil ca viata iti trece prin fata ochilor, iti e teama de sfarsit, dar iti doresti mai mult ca niciodata sa traiesti! Sa redevii sanatos. Te gandesti poate ca te vei vindeca.. apoi te gandesti ca de fapt, medical, nu exista tratament pentru cancer.. Faci chimioterapie, si poate scapi. Poate nu.
Oamenii insa nu se gandesc niciodata la adevarata cauza a cancerului. Dau vina pe radiatii, pe genele mostenite de la parinti, fum de tigara. Este adevarat ca si acesti factori stau la baza declansarii cancerului.. O iau ca pe o boala ce duce catre moarte, cand nu este deloc asa.
Cancerul poate fi tratat si vindecat. Pentru asta trebuie in primul rand o gandire pozitiva. Apoi schimbat radical stilul de viata. Prea putini oameni au incredere in ceea ce ne ofera natura pentru a ne vindeca, si alearga in schimb la doctori, ce ii indoapa cu pastile, chimioterapie ( care este CANCERIGENA). In cel mai fericit caz, aud de calea homeopata, de tratamentul naturist al cancerului si reusesc sa isi imbunatateasca mult starea de sanatate.

Revenind la grupul de sprijin, doamnele de acolo imi spuneau ca au renuntat la prajeli, dar consuma in continuare fiert si la cuptor. Nici vorba sa spuna ca au renuntat la carne sau la lapte. Cand le-am spus de pudra de orz, au facut ochi mari si m-au intrebat ce e! Am fost pentru un moment consternata si socata. De ce oare tratamentul naturist nu este luat in seama la adevarata lui valoare si putere de vindecare? Am zambit putin in sinea mea si nu m-am putut gandi decat la d-l Serban Vasile, un domn cunoscut de pe reteaua de socializare Facebook. Daca era in locul meu cred ca le desfinta pe doamnele prezente si le facea cum stie dansul mai bine :P
De un lucru ma bucur insa foarte mult: au fost fascinate de reteta cu brocoli pe care am facut-o. Au mancat si am primit numai laude. Le-a ajutat mult sa vada cu proprii lor ochi cat de simplu se gateste raw vegan. Si da.. era cel putin o doamna care nu mancase niciodata brocoli. Brocoli.. care este unul dintre cele mai eficiente alimente in combaterea cancerului!

Pe de alta parte, am intalnit un domn, diagnosticat cu cancer la prostata. Nu in cadrul acestei intalniri, ci acum cateva saptamani in urma. Avea indicele de 54 ( nu ma pricep care ii treaba, dar e o unitate de masurare). Are frumoasa varsta de 70 si ceva de ani. Dupa ce a primit acest diagnistic, a cercetat putin si a mers direct la Piatra Neamt, la dr Calin Marginean! A plecat de acolo convins ca va invinge cancerul si va redeveni sanatos! A primit un studiu si multe informatii despre ce alimente trebuie sa consume. A trecut de a doua zi pe o dieta vegana, renuntand complet la orice produs de origine animala. In paralel totusi a mers la un doctor oncologist, ce i-a prescris medicamente si cate o injectie. In decurs de cateva luni de tratament paralel naturist cu medical, a dus acel indice de cancer de la 54 la 0.2. Adica era un om perfect sanatos! A slabit putin dar va spun, acest om radia de fericire si seninatate! Asa da! Ar trebui sa il duc pe acest domn la grupul de sprijin data viitoare! Am si eu acel studiu, si printre postari, promit sa va povestesc cate ceva din el!

Cum stam departe de cancer, diabet, boli cardio-vasculare? Adoptand un stil de viata sanatos, ce implica o dieta bazata intr-un proces cat mai mare de hrana vie. Si sport ( de orice fel, numai sa fie) .. si ganduri pozitive. Multumire sufleteasca, recunostinta, iubire! Este chiar atat de simplu!
Va imbratisez si va doresc sanatate!

12 comentarii:

  1. Draga Corina,
    Ai trait o experienta absolut deosebita, pentru ca in general bolnavii de cancer vorbesc putin despre boala lor cu oameni sanatosi( probabil ca nu-si doresc sa vada mila si teama in ochii lor) asa ca, asta inseamna ca au avut INCREDERE in tine. Nu e putin lucru. Eu personal cred ca e foarte importanta schimbarea stilului de viata si a alimentatiei, dar, cred cu tarie ca e la fel de important tratamentul alopat si cred cu tarie ca cele doua se pot impleti si combina intru salvarea vietii unui om. Cat priveste situatia acelui domn cu cc de prostata, probabil ca scaderea PSA de la 54 la 2 e si consecinta tratamentului urmat. Asta imi aduce aminte de David Servan-Schreiber ( fie-i tarana usoara) si cred ca el e cel mai bun exemplu a ceea ce am incercat sa spun mai sus. De fapt, poate ca cele trei carti pe care le-a scris n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui. Si la final... ceea ce incerci sa faci e un lucru pe cat de deosebit pe atat de omenesc si dovedeste ,in primul rand, o mare iubire de oameni.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este prima data cand am facut asa ceva.. Sincer, nu stiam cum sa le vorbesc, cum sa reactionez. Doamna care m-a chemat mi-a spus ca doamnele s-au vindecat de cancer ( prin chimioterapie, prin extirparea sanului) si acum se concentreaza pe prevenire sau urmarea unei cai sanatoase pentru a nu recidiva.
      Acest grup de sprijin este foarte important si un lucru fantastic! Ma gandesc numai cat de bine este cand gasesc o persoana cu care pot discuta mai multe despre stilul de viata raw vegan fara sa fiu privita ca un extraterestru.. Daramite persoanele diagnosticate cu aceasta boala. Isi impartasesc experientele, tratamentele si cauta impreuna solutii! Doamna care m-a invitat mi-a scris astazi si mi-a multumit din suflet. Mi-a spus ca a vazut pe chipul doamnelor fascinatia si faptul ca le-a placut foarte mult! Daca am reusit sa le pun pe ganduri si totodata le-am facut curioase sa afle mai multe despre hrana vie, ma felicit singura!! :P
      Cu siguranta voi mai merge la ele, sa le mai arat si alte bunataturi raw!
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  2. Draga Corina,

    asa cum ai scris si tu, informatia exista,este foarte multa informatie, ramane sa VREI s-o primesti. Imi este mila de acele femei, ca de altfel de toti cei care sunt supusi la acest supliciu: cancerul! Mi-am pierdut tatal cu acest diagnostic si-mi pare rau ca atunci nu m-am informat, desi era foarte tarziu!
    Deci, atunci cand doresti o informatie, scormonesti si sigur te vei informa, mai ales cand este vorba de sanatatea ta!
    Si cele doua cazuri prezentate de tine sunt concludente.
    Ce pot sa spun? Ca-mi este mai mila de acele persoane care nu se informeaza si se lasa pe mana medicinei alopate care, a demonstrat de-a lungul anilor, ca nu poate face "minuni" ci din contra, otraveste si mai mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gratiela, asa cum am scris si la comentariu precedent, daca am reusit sa le fac curioase in privinta hranei vii, simt ca am castigat o mare victorie! Data viitoare voi merge si cu documente.
      Una din doamne avea diabet.. si povestea ca in trecut a facut un tratament cu ceaiuri dintr-o carte a Mariei Treben. I s-a umflat atat de rau piciorul ( era un tratament pt varice) ca a trebuit sa mearga urgent la spital, unde bineinteles i-au dat ceva medicamente si piciorul i s-a dezumflat. Era o doamna in varsta si am vazut pe dansa ca avea un gust amar referitor la tratamentele naturiste. I-am spus insa ca daca se tinea de tratament, piciorul isi revenea si se simtea mult mai bine ulterior. I-am spus ca la orice detoxifiere, corpul se simte mai intai foarrte rau, ca apoi sa se vindece. Si cand i-am spus de reportajul acela cu "reversing diabetes in 30 days" s-a uitat chiar chioras la mine... Probabil se gandea.. cum sa scapi de diabet? :)

      Ștergere
  3. Sa iti spun eu cum te simti cand ti se da diagnosticul: ai senzatia totala de prabusire, simti ca te sufoci si ca iti plesneste inima de durere; iti vine sa plangi si ai senzatia ca daca te pornesti nu te vei mai putea opri, dar incerci sa te stapanesti, eventual plangi dar sa nu te vada nimeni. Apoi te intrebi, evident: de ce eu? de ce mi se intampla tocmai mie? ce se va intampla cu copilul meu? oare cat o sa mai traiesc? apoi usor, usor, incerci sa iti revii, sa te apuci de lupta ca iti vin in minte o gramada de motive pentru care vrei sa traiesti.
    Si stii de ce nu bolnavii de cancer nu renunta la carne? pentru ca sunt chiar incurajati sa o consume...si chiar foarte alte multe alimente despre care am citit clar ca sunt cancerigene...iti spun cel mult sa nu consumi prajeli, grasimi si dulciuri din comert... nu iti spune nimeni sa mananci cat mai multe fructe inchise la culoare, sau legume cat mai rosii sau portocalii...
    Si cand i-am spus doctoritei mele ca eu sunt vegana, a zis ca in mod norml nu incurajeaza regimul vegetarian, dar daca analizele mele sunt bune nu poate decat sa imi spuna sa contiunui asa...nu mi-a zis nici ca e rau nici ca e bine. Eu am fost vegana si inainte de problema cu pricina, dar cred ca deja era cumva prea tarziu...raul fusese deja facut asa ca regimul meu cred ca doar m-a ajutat sa nu mai evolueze, desi daca stau bine sa ma gandesc pana sa devin vegana, ma simteam destul de obosita, fara valaga...am avut destul de multe alte semne - pe care evident le-am ignorat caci nu vroiam sa ma gandesc la asa ceva.. in momentul in care am trecut pe un regim vegan, mi-am recapatat energia, si ma simteam muuult mai bine. Sunt aproape sigura ca la un moment dat am fost intr-un stadiu mai avansat, decat atunci cand mi s-a descoperit efectiv.
    Probabil ca va intrebati cum sunt acuma... acum sunt bine, sunt in programul de supraveghere, nu a fost nevoie de chimio, la mine s-a rezolvat doar printr-o operatie, foarte grea de altfel. Am facut apoi un tratament naturist cu G132, iar markerul meu a scazut intruna dupa operatie. Nu sunt raw, pentru ca pur si simplu nu pot renunta la anumite alimente gatite, desi stiu ca intr-o anumita proportie este acceptata hrana gatita intr-un meniu raw. Nu imi lipseste sucul de legume sau fructe proaspat facut in casa, la zahar am renuntat de mult si tot ceea ce presupune hrana gatita o gatesc eu in casa.
    By the way Corina, de mult am vrut sa iti spun (caci te urmaresc de ceva timp, aproape 1 an, cred) rosiile deshidratate de la Kaufland contin zahar.
    In rest, doresc multa sanatate tuturor, iar tie Corina iti doresc in plus mult succes si la cat mai multe retete postate si onorate ;))

    Co

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Co,

      Foarte frumos ai povestit, iti multumesc! Iti doresc si multa sanatate, as vrea numai sa subliniez ca aditivii din alimente sunt mult mai rai ca proteina animala, iar zaharul, faina alba si grasimile rafinate joaca de asemenea un rol enorm in aparitia cancerului! Un vegan care mananca paine alba, indulceste cu zahar si foloseste uleiuri rafinate nu este deloc mai sanatos ca un carnivor! Numai bine,
      Mimi

      Ștergere
    2. Si eu vreau sa iti multumesc ( cu intarziere) pentru ca ai impartasit cu noi ceea ce ai simtit!
      Iti doresc toata sanatatea din lume! Faci foarte bine ca in dieta ta ai grija sa consumi sucuri proaspete si alimente sanatoase!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
    3. Dragele mele,
      Va multumesc pentru gandurile bune!
      Mimi, de ceva vreme sunt o cititoare fidela si a blogurilor tale, chiar daca nu am comentat niciodata. Zaharul, faina alba si grasimile rafinate le-am scos de muult timp din alimentatia mea, dupa cum am spus, semnele erau dar am vrut sa le ignor, insa am avut mare grija la alimentatie.

      Si eu te imbratisez cu drag Corina, si daca Mimi imi da voie, o imbratisez si pe dumneaei :)

      Ștergere
    4. Sigur ca da, chiar ma bucur tare, tare....

      Ștergere
  4. Draga Corina,

    Ti-as sugera sa scoti poate la imprimanta articolul despre doamna Elena Nita Ibrian in care povesteste cum s-a vindecat de cancer http://www.formula-as.ro/2009/870/medicina-naturii-44/elena-nita-ibrian-mancati-crud-si-curat-si-veti-fi-sanatosi-11145. De asemenea, si cartea bunei doamne "Hrana vie in vindecarea si prevenirea cancerului", va reusi cu siguranta sa le ajute multor oameni bolnavi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mimi. Il voi scoate la imprimanta si il voi avea in casa, in caz ca mai merg la astfel de intalniri si nu numai!
      Te imbratisez cu multa caldura!

      Ștergere
    2. Iti multumesc mult Corina! Culmea este ca si eu tocmai scriam ceva pe tema cancerului, uite rezultatul final aici, poate te intereseaza: http://hrana-vie.blogspot.com/2012/02/problema-cancerului-astazi-o-abordare.html.
      Numai bine si tine-o tot asa, faci o treaba minunata!
      Mimi

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...