duminică, 18 martie 2012

Proiect Smoothie

As fi vrut sa numesc aceasta postare " O halba de sanatate pe zi" dar parca prea suna a titlu mustangiu, si cine stie ce or credea oamenii ce ma cunosc ori ba. Imi propun ca in fiec
are zi sa va prezint cate un smoothie care il consum la inceputul zilei. Oi vedea la cate ma opresc.
Va invit sa verificati aceasta postare des, deoarece voi adauga smoothie-uri zilnic.
De ce acest proiect? Pentru ca a venit primavara, si trebuie sa facem curatenie in corpul nostru, sa il detoxifiem si apoi sa il vitaminizam. Cu aceasta ocazie ma mobilizez si eu putin ca m-am cam lenevit in ultima vreme cu preparatul si bautul smoothie-urilor. Voi incerca amestecuri cat mai diferite si chiar de imi plac ori ba, le voi impartasi cu voi. Tot in cateva cuvinte voi scrie cum m-am simtit in cursul zilei.

1. Smoothie gref-telina apio (18.03.2012)
- 3 bete de telina apio
- 2 gref rosu
- 1 lingurita camu camu
- 1 lingurita orz verde.
- 200 ml apa

Am pus telina cu 200 ml apa in blender, am procesat pana cand telina s-a dizolvat in apa. Apoi am strecurat prin tifon. Am facut suc din gref apoi am pus in blender impreuna cu sucul de telina, camu camu si orz verde. Am procesat cateva secunde. Am pus in halba si am baut cu paiul.
Nu mi-o placut ca a fost acru-amarui. Cei ce beau sucul de gref fara probleme sigur vor indragi acest smoothie revigorant cu o usoara aroma de telina.
Am avut gaze ( nu ma dumiresc daca sunt de la smoothie sau de la shotul de spirulina-chlorella ). Ii drept ca detox inseamna si gaze ( se pune intestinul la treaba). Ii neplacut daca aveti intalniri sau de stat in spatii aglomerate. :D Daca va plimbati in natura nestingheriti, aveti o mica "propulsie" bonus :))))))


2. Smoothie limonada ridi kie ( 19.03.2012)
- frunzele de la o legatura de ridichi
- 3 linguri catina
- sucul de la jumatate de lamaie
- 1 lingura de miere.
- 200 ml apa


Am pus in blender frunzele de ridichie, catina si apa. Am mixat pana cand frunzele si catina s-au dizolvat in apa. Am strecurat totul prin tifon. Am pus inapoi in blender sucul verzui si am adaugat sucul de lamaie si mierea.
A fost bun bun. O limonada racoritoare cu un plus de catina. Frunzele nu s-au simtit neam la gust! Am avut energie si am profitat de ea facand curat la porcinele din dotare!

3. Smoothie spanaco-mar scortisorat (20.03.2012)
- 2 maini de spanac verde proaspat
- 1 lingurita de scortisoara
- 2 mere mai maricele sau vreo 3 -4 mici
- 400 ml apa

Am pus spanacul cu vreo 200 ml apa in blender si il facui tercea-bercea. Apoi am strecurat treaba iasta prin tifon ( care a devenit verde cu ocazia acestui proiect) si l-am pus inapoi in blender ( pe care evident l-am clatit intre timp). Am adaugat si restul de apa, si apoi am pus merele curatate de coaja si de cotor, scortisoara si am mai mixat pana cand merele s-au integrat cumintele in amestec. Eu am mai pus o lingurita de miere, caci merele nu au fost foarte dulci. Inca vreau dulce.. of of...
Mno... am lasat smoothie-ul putin in blender pana am spalat niste vase si cand am revenit la blender ce sa vezi.. se impartise compozitia in doua. O parte lichida si verde intens in jos, si sus o treaba spumoasa in nuante vesele de verde deschis. Am turnat cu grija intr-un pahar partea lichida ( care oricum curge prima din blender) si am ornat cu o frunza de spanac. Iar partea spumoasa am turnat-o in alt pahar si am mancat-o cu lingurita.

Am fost happy toata ziua si energizata. Probabil si din cauza ca mi-a placut la nebunie aceasta combinatie de mic dejun!
By the way... ar putea fi un mic dejun de 7 stele rawshelin! Tare, nu?

4. Smoothie patrunjelo-morco-banana. (21.03.2012)
- jumatate legatura de patrunjel
- o mana de frunze de spanac ( ramase de ieri)
- 3 morcovei subtirei, nu neaparat tinerei :P
- 1 banana
- 250 ml apa


Am pus in blender asa: patrunjelu, spanacu, morcovu si apa. Am blenduit pana s-ar maruntit toate bine de tot. Apoi am strecurat prin tifon si am obtinut un suc verde-portocaliu. Am gustat.. dar nu m-a multumit gustu ( mai trebuie educat) si prin urmare, am pus o banana in blender impreuna cu sucul obtinut si am obtinut un smoothie interesant. Si bunicel. L-am baut incetinel.

Si gata.. Paaa si puuusii!

5. Smoothie orz-camu camu-banana (22.03.2012)
- 2 linguri pudra de orz verde
- 1 lingurita camu camu
- 2 banane
- 200 ml apa.

Am pus in blender toate ingredientele si le-am mixat pana cand s-au facut suc. Nu am facut poza caci am preparat smoothie-ul in alta parte si nu acasa. A fost bun.. banana a mascat perfect gustul putin amarui al pudrei camu camu si al pudrei de orz. In prima parte a zilei am avut energie (preparand vreo 80 de portii mici de "gris cu lapte" pentru degustare la paradisul verde). Am alergat mai apoi sa imi fac un nou buletin ( cel vechi a expirat de mai bine de o luna). Asteptand la rand am observat ca ma doare capul si imi arde fata. Nu a fost febra. Si mai apoi am fost suparata.. nu stiu de ce... sau poate stiu... Dar a trecut..

17 comentarii:

  1. Cori, ce gust are camu-camu asta?
    Bun proiectul, voi incerca si eu sa tin pasul cu tine! Gooo Smoothies!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andie, are gust acrisor amarui. Nu se simte in bauturi de pui olecutzica de miere sau altceva dulce. Daca iti place gustul acrisor, ii si mai bine ;)
      Asa am zis si eu eu: Gooooo Smoothies! Ma bucur ca intri in hora cu mine ;)
      Pupiu!

      Ștergere
    2. Corina, de ce trebuie strecurat amestecul dupa blenduire? Ce ramane pe tifon se arunca?

      Ștergere
    3. Ioana, pe mine ma deranjeaza sa simt fibra de la frunzele ce le blenduiesc. Daca nu te deranjeaza, poti bea asa. Sau, strecori, mai adaugi la pulpa niste migdale maruntite, usturoi, ceapa, rosii.. si faci niste painici aromate! ;)

      Ștergere
  2. Gazele se formeaza din cauza paiului.Incearca data viitoare sa-l bei fara pai.Cand iei inghititura de smoothie mesteca-l de cateva ori ca si cum ar fi solid apoi, inghite-l inceeet.Ai sa vezi diferenta.Nu te baloneaza , nu ai gaze ...Pupici .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarumana pentru sfaturi! Asa voi face! Pupici back!

      Ștergere
  3. Buna Corina,

    Da' frunzele de ridiche nu sunt toxice? Asa am vazut undeva( adica poti manca doar 1-2)

    PS: am trimis email saptamana trecuta .O fi ajuns la spam-uri.
    Multumesc si" Bine-ai venit inapoi" ca ma gandeam pe unde ai disparut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga me.. am pus frunzele de la o legatura si n-am patit nimic! ;) Eu nu cred ca sunt toxice deloc. Dar ma mai informez!
      Verific si in spam, ca nu am primit email de la tine!
      Si.. bine te-am gasit draga mea!

      Ștergere
  4. Eu stiam ca frunzele de ridichi sunt foarte bune, bogate in tot felul de vitamine (o sa citesc in cartile dnei Elena Nita Ibrian si o sa stiu mai multe). Si eu le folosesc in smoothie in combinatie cu mar si salata verde. Sunt cam amarui-sarate, dar cu cateva stafide sau miere, sucul este foarte bun.
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place si titlul netitularizat... O halba si pentru mine, te rog ...Imi place proiectul, imi place sa gasesc o reteta noua in fiecare zi .. si imi place ca spui cum te-ai simtit dupa fiecare....Felicitari!
    Iar frunzele de ridichii nu-s toxice, dimpotriva...
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Corina !
    Numele meu este Mihaela, ma bucur tare mult ca ne impartasesti retete atat de delicioase ! Eu de ieri mi-am propus ca in fiecare dimineata sa beau cate un smoothie...astazi mi-am facut unul din spanac mere si catina....si in timp ce il savuram caci a iesit delicios (traiasca merele de la bunica !!!) am zis hai sa caut retete de smoothie pentru zilele ce urmeaza...sa vedem lumea ce mai verzaciuni consuma si cum le amesteca ! Multumesc de proiect si retete ! o sa fiu cu ochii'n 4 :)
    toate cele bune ! O primavara minunata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela! Ma bucur sa te am aproape!
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  7. Buna Corina,
    Uite, eu am pus in loc de camu camu pudra de guarana si o lingurita de miere. Am avut doar viteza a 5-a in ziua aia( cred ca trebuia sa pun mai putina guarana)Chiar, e bine o lingurita sau e prea mult? In rest...toate bune! Gilda

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit undeva la tine despre cum se bea frumos si sanatos dusca de chlorella de dimineata! Imi luasem si eu in vara, de la Una si credeam ca o arunc, prea mirosea a chirpici si tezic.Si de cateva zile o iau,cu spirulina,cu lamaie, in smoothie,si cu nasul prins bine. Si chiar functioneaza!
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi.. functioneaza brici asa! Pupici chlorellosi!

      Ștergere
  9. Buna Corina!
    mi-am luat si eu in sfarsit blender asa ca ma bucur ca pot incerca retete de la tine:D. Azi am improvizat si am pus frunze de salata, un kiwi, un mar si scortisoara:D e genial! Fiecare zi o sa-mi inceapa asa de acum incolo.
    Sa ai o zi cat mai frumoasa si plina de energie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare, chiar daca ceva mai tarziu ( citind data la care mi-ai scris) ca ai inceput sa iti faci smoothie-uri! La cat mai multe!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...